11 Ekim 2012 Perşembe

Hazımsızlığa iyi gelen şifalı bitkiler


Sindirimin normal şekilde olmaması ve bağırsakların az çalışması hazımsızlığa yol açar. Yemekten bir süre sonra midede şişkinlik ve ya yanma hissi oluşur. Sık sık yemek yeme ihtiyacı hissedilir. Kabızlık, uykusuzluk, sinirlilik, unutkanlıkve çarpıntı da görülebilir. Tedavinin ilk şartı stres ve üzüntüden uzak durmaktır. Et yemekleri azaltılır, daha çok sebze ve çiğ meyve yenmelidir. Yemeklerden sonra soğuk su içilmez. Yemek aralarında süt ve galeta yenilebilir. Bunun dışında uygulanabilecek hazımsızlığa iyi gelenbitkisel tedavi yöntemleri şunlardır.
  • 1 bardak suya 2 kahve kaşığı karbonat konur, eritilir ve yemeklerden sonra içilir.
  • 4 bardak suya 1 çorba kaşığı adaçayı ve 2 tatlı kaşığı papatya konur. Kaynatılır, süzülür, günde 3 bardak içilir.
  • 4 bardak suya 5 gr. acıağa  konur 10 dk. bekletildikten sonra süzülür yemeklerden sonra 1 çorba kaşığı içilir.
  • 4 bardak suya 50 gr. ahududu  çiçeği konur. Kaynatılıp süzülür üzerine 3 çorba kaşığı toz şekeri konur ve eriyinceye kadar karıştırılır.Yemeklerden sonra birer çay bardağı içilir.
  • 4 bardak suya 1 çay kaşığı kurutulmuş elma kabuğu konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Üzerine 1 kahve kaşığı toz şeker konulur ve karıştırılırak içilir.

Aşırı Terleme Sorununuza Bitkisel Çözümler


İnsan vücudunda bulunan iki sinir sisteminden biri olan somatik (istemli) sinir sistemi bize ağrı, ısı ve dokunma gibi duyuları hissetmemizi ve vücudun farklı bölümlerinin hareketlerini sağlayan kaslarımızı kontrol etmemizi sağlar.
Otonom (istemsiz) sinir sistemi ise solunum hızı, kalp atışı ve vücut sısısnın ayarlanmasında önemli olan ter üretimi gibi bedensel fonksiyonların şuur dışı kontrol edilmesini sağlar. Otonom sinir sistemi sempatik ve parasempatik sistem adı verilen iki bölümden oluşur.
Sempatik sinir sistemi vücudun her yerinde ter salgılanmasını kontrol eden sistemdir. Bu sistemin bazen hiçbir nedene bağlı olmadan kendiliğinden çok yüksek seviyede çalışması belirli bölgelerde aşırı terlemeye  neden olur.
Günlük hayatı etkileyen aşırı terleme durumuna hiperhidrozis adı verilmektedir.
Aşırı terleme normalde sağlığa zarar vermez. Terlemeyi önleyici pomad ve losyonlar mevcuttur. Terlemeye bitkisel tedavi olarak şu kürleri önerebiliriz.
  1. 1 bardak  kaynar suya 2-10 gr Adaçayı konur ve 10 dk. bekletilir. Günde 2-3 bardak içilir.
  2. Nane suyundan günde 20 gr içilir.
  3. Meşe mazısı toz haline getirilir 5 gr. kitre ile içilir.
  4. 1 bardak suya 6-10  gr. meşe kabuğı ufalanarak konur. 5 dk. kaynatılır bu su ilayaklar yıkanır.
  5. Günde 3-4 damla elma yağı 1 fincan su il içilir
  6. 1 bardak kaynar suya 2-10 gr. at kuytuğu konur 10 dk. bekletilir günde 2-3- bardak içilir.
  7. Erik hoşafı yapılıp içilir.