11 Ekim 2012 Perşembe

Hazımsızlığa iyi gelen şifalı bitkiler


Sindirimin normal şekilde olmaması ve bağırsakların az çalışması hazımsızlığa yol açar. Yemekten bir süre sonra midede şişkinlik ve ya yanma hissi oluşur. Sık sık yemek yeme ihtiyacı hissedilir. Kabızlık, uykusuzluk, sinirlilik, unutkanlıkve çarpıntı da görülebilir. Tedavinin ilk şartı stres ve üzüntüden uzak durmaktır. Et yemekleri azaltılır, daha çok sebze ve çiğ meyve yenmelidir. Yemeklerden sonra soğuk su içilmez. Yemek aralarında süt ve galeta yenilebilir. Bunun dışında uygulanabilecek hazımsızlığa iyi gelenbitkisel tedavi yöntemleri şunlardır.
  • 1 bardak suya 2 kahve kaşığı karbonat konur, eritilir ve yemeklerden sonra içilir.
  • 4 bardak suya 1 çorba kaşığı adaçayı ve 2 tatlı kaşığı papatya konur. Kaynatılır, süzülür, günde 3 bardak içilir.
  • 4 bardak suya 5 gr. acıağa  konur 10 dk. bekletildikten sonra süzülür yemeklerden sonra 1 çorba kaşığı içilir.
  • 4 bardak suya 50 gr. ahududu  çiçeği konur. Kaynatılıp süzülür üzerine 3 çorba kaşığı toz şekeri konur ve eriyinceye kadar karıştırılır.Yemeklerden sonra birer çay bardağı içilir.
  • 4 bardak suya 1 çay kaşığı kurutulmuş elma kabuğu konur. 15 dakika kaynatıldıktan sonra süzülür. Üzerine 1 kahve kaşığı toz şeker konulur ve karıştırılırak içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder