21 Mart 2012 Çarşamba

Keten Tohumu - Linum Usitatissimum

Keten Tohumu - Linum Usitatissimum

Keten Tohumu Resimleri

Keten Tohumu Bileşimi
Keten Tohumu İçindeki Maddeler; Yağ müsilaj protein ve bir glikoz id madde olan linamarin bulunmaktadır. Doymamış yağ asitler ile doludur.
OMEGA 3 maddesi içerir.

Keten Tohumu Faydaları
Hekim önerisine göre kullanılır.

Keten Tohumu Kullanışı
Hekim önerisine göre kullanılır.



Keten Tohumu Ve Mutfak
Tozundan salataya katılır.

Toz Keten Tohumu Özellikleri
Değirmene giren ürünler taze olarak tüketilmelidir.
Öğütülmüş ürünler ne kadar erken tüketilirse o kadar sağlıklıdır. Dolayısıyla toz mamullerin ömrü 45 gündür.
1 aydan öteye sağlıklarını kaybederler. Keten tohumunu ışıktan uzak tutunuz.

Keten Tohumu Botanik Özellikleri
Keten tohumu yük-sek oranda çoklu doymamış yağ asitleri, düşük oranda doymuş yağ asiti, yüksek oranda lifle birlikte bol miktarda potasyum, az miktarlarda ise magnezyum, demir, bakır, çinko ve çeşitli vitaminler içerir.
Keten tohumunun amino asit profili soya ununa benzer özellikler gösterir.

Keten Tohumu Yağı
100 gr. keten yağı 13.4 mg. E vitamini, 100 gr. keten tohumu ise yaklaşık 450 kcal. içerir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder