21 Mart 2012 Çarşamba

Zencefil - Zencefil Kökü - Zencefil Tozu - Ginger

Zencefil - Zencefil Kökü - Zencefil Tozu - Ginger

Zencefil Diğer Adları
Zingiber - Ginger - İngwar

Zencefil Hazırlanması
Hekim önerisine göre kullanılır.

Zencefili Faydaları
Hekim önerisine göre kullanılır.

Zencefil Tozu Hazırlanması
Hekim önerisine göre kullanılır.


Zencefil Özellikleri
Ihlamura eklenir.

Zencefil Bileşimi
Protein, yağ, nişasta, su, minareler (kalsiyum,fosfor,demir), B vitamini, C Vitamini ve uçucu yağ taşır.

Zencefil Tarihçesi
M.Ö.6. yüzyıldan beri Çin de baharat ve ilaç olarak kullanılmıştır.
Romalılar zamanından beri Kuzey Avrupa’da kullanılır.

Ginger (zencefil) adı, Sankritçe’de “Sinabera”dan gelir, geyik boynuzuna benzediği için bu ad verilmiştir.

Orta Çağ’da Fransa ve İngiltere’deki panayırlarda zencefilli ekmek ve zencefilli bisküvi satılır, bunları genç erkekler alıp sevdikleri ne hediye ederlermiş.

Kuran-ı Kerim’de İNSAN/DEHR suresinin 17. ayetinde zencefilin adı geçmektedir.

İbni Sina zencefilin afrodizyak olduğunu söylemiştir.

18. yüzyılda İngiltere’de “zencefil şarabı” imal edilmeye başlamıştır.
19.yüzyılda İngiltere’de ki publarda içkiye zencefil karıştırılmaya başlamış ve bu “zencefilli bira”nın başlangıcı olmuştur.

Aroması zengin, keskin, ısıtıcı, odun kokuludur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder