21 Mart 2012 Çarşamba

Limon Tuzu - Limonum - Rutaceae - Sitrik Asit

Limon Tuzu - Limonum - Rutaceae - Sitrik Asit

Limon Tuzu Resimleri

Limon Tuzu Diğer İsimleri
Kimyada sitrik asit adıyla kullanılan tuz; limon asidi, limon tozu diye de bilinir.

Limon Tuzu İngilizcesi
Citric acid

Limon Tuzu Reçellerde Kullanışı
Üç, beş kiloluk reçele yarım çay bardağı limon tuzu atmak,
hem lezzetini tadını arttırır hem, küflenmesini önleyebilir.

Limon Tuzu Mutfak Kullanımı
Limonata ve limonlu şeker yapımında ekşi tadı vermek içinde kullanılır.

Limon Tuzu Elde Edilişi
Birçok meyve ve sebzede serbest durumda veya potasyum, kalsiyum tuzu olarak bulunan, hafifçe mayalanmış limon suyunun kaynar durumdaki kalsiyum karbonatla işlenmesinden elde edilir.

Limon Tuzu Botanik Özellikleri
Bilinen en popüler asitlerden olan sitrik asitin pH değeri 3,5'tur.
IUPAC ona 2-hydroxy 1,2,3-propan trikarboksil asit ismini taşır.
Altın nano parçacıkları elde etmekte kullanılan demirbaş malzemedir.

Asitligi düzenleyici olarak bir cok hazir gidada bulunmaktadir. Kodu -E 330`dur. Bir cok bisküvide, sunda bunda E 330 koduyla görmek mümkündür. Sagliga zararli degildir.

Triprotik bir asittir ve pKa degerleri yaklasik olarak 3, 4 ve 5 dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder