21 Mart 2012 Çarşamba

Soya Fasulyesi - Soya Kıyması - Soja Hispida

Soya Fasulyesi - Soya Kıyması - Soja Hispida

Soya Fasulyesi Resimleri

Soya Fasulyesi Bileşimi
Bir tanesindeki ortalama % 18-20 yağ, % 40 protein, % 30 karbonhidrat, % 5 mineral madde (fosfor, potasyum, kalsiyum, kükürt, magnezyum vb) ve çok sayıdaki vitaminlerle (en çok A ve B), ayrıca proteinin yapısında zengin ve değerli amino asitler bulundurur.

Soya Fasulyesi Özellikleri
ABD gıda ve ilaç dairesi kroner kalp hastalıkları riskini önemli ölçüde azaltmak için her gün 25 gr soya ürünü tüketmesini önermekte.

Soya Faydaları
Kolesterolü kontrol eder. Meme kanser riskini azaltabilir.
Bol miktarda protein içerir. Kroner kalp hastalığı riskini azaltabilir.
Kolesterol içermemesi ve doymamış yağ oranının yüksek olması nedeniyle damar sertliği, kroner kalp rahatsızlığı olanlara uzmanlarca tavsiye edilir.
Yüksek protein kaynağı olduğundan çocuk mamalarında kullanılması uygun dur.

Soya Fasulyesi Ve Mutfak
Kıyma ile karıştırılarak daha lezzetli besinler elde edilebilir.

Soya Fasulyesi Aksi Tesirleri
Guatr olanlara önerilmez.

Soya Fasulyesi Kullanılan Kısmı
Tohumları kullanılır.

Soya Fasulyesi Bitkisel Gıda Takviyesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder