14 Nisan 2012 Cumartesi

Avokado Yaprağı - Avokado Kurusu

Avokado Özellikleri
Hekim önerisine göre kullanılır.

Avokado Meyvesi
Meyve olarak yendiği gibi, yaprakları kaynatılarak gıda takviyesi olarak da kullanılabilir.

Avokado Faydaları
Yaprak ve meyveler potasyum içerir.

Avokado Ve Kozmetik
Yağı cilt bakım kremlerinde yer alır.

Avokado Nedir
İçerdiği zengin E vitaminiyle yaşlanmayı geciktiren gıda takviyelerinde kullanılır.

Avokado Meyvesi
Meyveden günde birkaç dilim yenmesi şekeri dengeleyebilir.
Damar hastalıklarına iyi gelebilir.
İçerdiği bda-sitosterol sayesinde bağırsak kanserine karşı etkilidir.
Avokadoyu ham iken tüketmek de yararlıdır; bu kıvamdaki meyveler serttir ve yeşildir.

Avokado Ve Mutfak
Avokadoyu meyve olarak tatlandırarak ya da tam tersi tuzlayarak yemek mümkündür. Ezmesi tereyağı niyetine ekmeğe sürülerek yenir. Püresiyse gelişimi hızlandırmak için bebeklere yedirilebilir.

Avokado Kullanımı
Hekim önerisine göre kullanılır.

Avokado Mutfak Kullanışı
Avokadonun reçeli ve tatlısı da yapılır.
İşte bir tarif: 1 Avokado, 1 muz, 2-3 yemek kaşığı ananas suyu, 1/4 bardak suyun karışımıyla hazırlanmış meyve salatası sosunu küçük küpler halinde doğradığınız meyvelerin üzerine dökün, en meyve yemeyenlerin bile bu lezzete bayıldığını görürsünüz.

Avokado Diğer Adları
Timsah armudu, Tereyağı armudu, Amerika armudu.

Avokado Bileşimi
Meyvelerinde A, D, E vitaminleri ve sabit bir yağ, avokado yağında ise oleik ve linoleik asit gibi doymamış yağlar vardır.
Yapraklarında ise; Tanen ve uçucu yağ bulunur. Uçucu yağda ise; pinenler, cineol ve kâfur MÂ, B1, B2, B3, B6, C, E vitaminleri mevcuttur.

Avokado Özellikleri
8-10 m boyunda, hep yeşil ve küçük yeşil çiçekli bir ağaçtır.
Meyveleri şekil olarak armudu andırır.
Kabuğu yeşil, içi yeşilimsi beyazdır.
Kokulu ve tereyağı kıvamında etlidir.

Avokado Yetiştiği Yerler
Anayurdu Meksika, Orta ve Güney Amerika'dır. Sıcak iklim meyvesidir. 1980'lerde ülkemizin güneyinde, Adana, Antalya ve Alanya'da bahçelerde yetiştirilmeye başlanmıştır.

Avokado Kürleri
Kür’ü uygulamadan önce dikkat edilmesi gereken hususlar
1- On iki yaş altı çocukların herhangi bir kürü hekimlerine danışmadan uygulamaları kesinlikle uygun değildir.
2- Aksi belirtilmedikçe aynı anda birden fazla kür uygulanmamalıdır. Herhangi bir kürün uygulama süresi tamamlanmadan da başka bir bitki çayı ( yeşil çay, papatya, ıhlamur, adaçayı .. ) içilmemelidir.
3- Tüm kürlerin çelik veya emaye kaplarda hazırlanması gerekmektedir.
4- Kullanacağınız bitkinin raf ömrünün bir yılı geçmemiş olmasına dikkat ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder