14 Nisan 2012 Cumartesi

Buğday

Buğday Bileşimi
B vitamini ve karbonhidratlar vardır. Bunlar, tanelerin kepeğindedir.

Buğday Özellikleri
Buğday unu ne kadar çok kepekli, yani esmer olursa, o derece faydalı olur.

Buğday Faydaları
Lifli gıdalar sağlıklı bir beslenmenin temelidir. Buğdayın dış kabuklarından elde edilen kepek de, genellikle mısır gevreği türü yiyeceklerle tüketilir.

Buğday Ve Mutfak
Kepekli buğday unundan yapılan kurabiye vb. bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve kabızlığı önler.

Buğday Ekmeği
Buğday tanesinin özü olağanüstü besleyicidir. Vücudun özümsediği kalsiyum, demir ve çinko burada depolanır. Besin değeri, potansiyel olarak yulaf ve mısırdan daha yüksek olan buğday, bağırsak ve rektum kanserini önleyici faktörler içerir. Ama yulaf ve mısıra kıyasla sindirimi biraz daha zordur.
Çimlendirilmiş buğday tanesi yendiğinde veya suyu içildiğinde zihin yorgunluğu ve sinir bozukluklarını giderir ve teskin eder.

Buğday Familyası
Birçenekligillerdendir.

Buğday Hasadı
Ekilişi ile biçilişi arasında 3 ay geçen saplarının içleri boş, çiçekleri başak şeklinde olan bir bitkidir.

Buğday Çeşitleri
Birçok çeşitleri vardır. Yemişlerine buğday denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder