14 Nisan 2012 Cumartesi

Enginar Yaprağı - Artichoke

Enginar Yaprağı Faydaları
Cynarinden taşır.

Enginar Çayı Hazırlanışı
Hekim önerisine göre kullanılır.

Enginar Yaprağı Kurutulması
Asıl şifalı kısmı olan yapraklarıyla, kömeçler kesildikten sonra güneşli havalarda toplanıp gölgede kurutulmalıdır.


Enginar Yaprağı Aksi Tesirleri
Fazla içilmesi bulantıya yol açarsa da bunun dışında başka bir yan etkisi yoktur.

Enginar Yaprağı İle Saç Bakımı
Enginar kömecinin tüylü kabuklarıyla demlenen çayla yıkanan saçlar güçlenir, canlılık kazanır.

Enginar Yaprağı Tarihçesi
Enginar, eski Yunan ve Roma Dönemi'nden beri bilinen ve bu dönemlerde kral sofralarının en geçerli yemeği olarak tüketilen bir sebzedir.

Enginar 15. yüzyıldan beri Avrupa'da sebze olarak değerlendirilmekte olup, 16. yüzyılda Fransa, Almanya ve İngiltere'ye yayılmış, 17. yüzyılda Amerika'ya girmiştir.

Enginar Yaprağı Diğer İsimleri
Cynara Scolymun

Enginar Yaprağı Bileşimi
Flavonalglikozitleri, tanen, cynarin,ve içinde cynoropicrin içeren acı madde, protein, karbonhidrat, yağ ve fosfor, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, demir, çinko gibi mineraller, A, C ve B grubu vitaminler bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder