14 Nisan 2012 Cumartesi

Deniz Kadayıfı - Chondrus Crispus - Kırmızı Su Yosunu

Deniz Kadayıfı Özellikleri
Ekspektoran, demülsen, emoliyen, duodenum özellikleri vardı.

Deniz Kadayıfı Faydaları
Eczacılık ve gıda endüstrisinde kıvam verici olarak kullanılmaktadır.

Deniz Kadayıfı Ve Kozmetik
Kozmetiklerde cilt yumuşatıcı olarak da kullanılışı bulunur.

Deniz Kadayıfı Ve Ebru sanatı
Tıbbi kullanımının dışında geleneksel sanatlarımızdan Ebru'nun hazırlanmasında da kullanımı mevcuttur.

Deniz Kadayıfı Kullanım Şekilleri
Hekim önerisine göre kullanılır.

Deniz Kadayıfı Yetişmesi
Atlas Okyanusu sahillerinde yetişen, yosuna benzer bir bitkidir.

Deniz Kadayıfı Yan Etkileri
Deniz Kadayıfı Kontrendikasyonları: Kanı sulandırıcı özelliği nedeniyle antikoagülan ilaçlarla kullanılmamalıdır.


Deniz Kadayıfı Bileşimi
Brom, iyot, potasyum, sodyum, magnezyum gibi mineraller ile müsilaj ve karbonhidrat. Etken Maddesi- Maddeleri: %70-80 müsilaj(karrageenan), %10 protein, iyot, mineral tuzları, vitamin Ave B.

Deniz Kadayıfı Kullanılan Kısımları
Tallus kısmı(Kırmızı su yosunu)(Carrageen).

Deniz Kadayıfı Yetiştiği Yerler
Avrupa ve Kuzey Amerika'nın Atlantik kıyılarında yaygındır, yurdumuz denizlerinde bulunmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder